Musici

Het De la Haye Ensemble bestaat uit een pianotrio maar treedt ook op als duo of in andere bezettingen. Het ensemble kan rekenen op het engagement van volgende uitstekende en ervaren musici.

JeongSun Goo

Speelde in haar geboorteland Zuid-Korea reeds op jonge leeftijd vioolconcerten van Mozart, Lalo en Saint-Saëns. Na haar studieviool aan de Ewha Universiteit in Seoul ging ze zich steeds meer interesseren voor kamermuziek. In 2005 behaalde ze het masterdiploma kamermuziek aan het Conservatorium van Rotterdam bij Ilya Grubert en Thijs Kramer. Om zich verder te ontwikkelen volgde ze masterclasses bij Pavel Vernikov, Gordan Nikolitch, Rainer Honeck en Guido Deneve. Ze nam deel aan internationale muziekfestivals in Finland, de Verenigde Staten, Italië, Frankrijk , Nederland en Oostenrijk. JeongSun werkte enkele jaren bij diverse orkesten zoals Concerto Rotterdam, Sinfonia Rotterdam, het Orkest van de Nederlandse Opera te Amsterdam en het Orkest der Lage Landen in België. Sinds 2008 is JeongSun concertmeester van het Strijkersensemble Entente Cordiale. Momenteel is ze lid van het Antwerps Barokensemble en actief bij kamermuziekgroepen. Sinds 2019 engageert ze zich voor het De la Haye Ensemble.

Daan De Vos

Daan-De-VosSpeelt vanaf zijn vijfde jaar cello en volgde lessen aan de Academie te Lier. Daan De Vos studeerde cello bij Hilde Vertommen en Geert De Bièvre en volgde lessen bij Edmond Baert. Hij studeerde aan het ‘Conservatoire Royal de Bruxelles’ in de klas van prof. Marie Hallynck. Hij behaalde meerdere prijzen, zowel voor cello solo als voor kamermuziek. Zo verkreeg hij in 2004 de YoTaM (Young Talented Musician) beurs van de Vlaamse overheid ter ondersteuning van jong Vlaams muzikaal talent. Sinds de oprichting zette hij zich in voor het De la Haye Ensemble. Hij is een gewaardeerd musicus bij meerdere kamermuziekgroepen en bij het kamerorkest ‘La Passione’.
Momenteel geeft hij les muzikale opvoeding aan het ‘Heilig Hart van Maria instituut’ in Berlaar en cellolessen aan de school ‘Kortjakje’ te Booischot waar hij gepassioneerd lesgeeft, ook aan de allerkleinsten. Sinds 2013 is hij ‘International Suzuki Teacher’.

Bart Meuris

Bart-MeurisStudeerde piano aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen bij pianist Urbain Boodts en bij de gekende pedagoog Jacques De Tiège. Hij legde zich ook toe op de muziektheoretische vakken onder leiding van Emmanuel Geeurickx, Jozef Van Looy en Claude Coppens. Hij is actief als pianist van kamermuziek en als solist. Hij richtte het ‘De la Haye Ensemble’ op, een ensemble dat zich toelegt op muziek van de late 19de eeuw en op hedendaags werk. Naast een groot aantal bekendere kamermuziekwerken, bracht hij meermaals muziek van Belgische componisten zoals Joseph Ryelandt – waarvan hij muziek opname voor het label Toccata Classics, Londen – en Norbert Rosseau. Hij promoot ook hedendaagse componisten en creëerde werken van Wim Henderickx, Martin Valcke, Hannes Taljaard (Potchefstroom, Zuid-Afrika) en Pieter Schuermans.
Hij schreef een essay over de nocturnes en preludes van Joseph Ryelandt en verzorgde opnamen voor BRTN en voor radio Klara. Voor het label Lanigran maakte hij een cd met Nocturnes en Preludes van Joseph Ryelandt.
Bart Meuris doceerde gedurende vele jaren piano en piano practicum aan Luca School of Arts, Campus Lemmens, Leuven en is er betrokken bij de afdeling internationalisering. Hij is ook een gewaardeerd leraar piano en begeleidingspraktijk aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans, Lier met een grote passie voor piano-onderricht en improvisatie aan het klavier.

Greet Severens

Greet-SeverensStudeerde klarinet aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen (W. Boeykens) en behaalde er de Eerste Prijzen voor klarinet en kamermuziek en het Hoger Diploma in beide disciplines. Zij studeerde tevens aan het California Institute of the Arts in de USA (M. Zukovsky) en gradueerde er als ‘Bachelor of Fine Arts’. Bovendien speelde zij in het symfonisch jeugdorkest van Los Angeles o.l.v. Zubin Mehta. Zij is laureate van de Tenutowedstrijd (1977) en van het Tromp-concours in Eindhoven (1980). Gedurende verscheidene jaren was zij lid van het Vlaams Kamerorkest van Brussel o.l.v. Arie Van Lysebeth. Zij concerteerde in Frankrijk, Duitsland, Nederland, USA, Rusland, Italië en uiteraard ook in eigen land. Als pedagoge wordt zij regelmatig uitgenodigd in het buitenland maar ook in eigen land verzorgt ze vaak kwaliteitsondersteuning bij amateurverenigingen. Sedert 1978 is zij docent – ondertussen ere-docent – klarinet en kamermuziek aan Luca School of Arts, het voormalige Lemmensinstituut te Leuven waar ze ook het klarinettenensemble dirigeert.

Frans Vos

Frans-VosIs docent – ondertussen ere-docent – aan Luca School of Arts, het voormalige Lemmensinstituut te Leuven en aan het conservatorium te Mechelen. Hij behaalde de hogere diploma’s altviool en kamermuziek aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Brussel en Antwerpen en een licentie Germaanse filologie aan de K.U.Leuven. Op de concertpodia is Frans Vos te zien als altviolist in het Ensor-Strijkkwartet en als lid van verscheidene ensembles, zoals Anima Eterna, Ensemble Explorations, Het Kamerorkest en B’rock.