Projecten

Project 1:
Hommage aan Joseph Ryelandt

Het behoort tot de missie van het De la Haye – ensemble om waardevol erfgoed aan het publiek voor te stellen, zoals ook de muziek van Joseph Ryelandt (1870-1965).
Na een geslaagd project met pianowerken van Ryelandt – dat resulteerde in een cd-opname door pianist Bart Meuris – laat het De la Haye – ensemble hier een aantal boeiende kamermuziekwerken voor strijkers (viool, altviool, cello), klarinet en piano horen, met enkele verwijzingen naar Ryelandt’s inspiratiebronnen.
Dit project wordt gestimuleerd vanuit Nederland. Het De la Haye – ensemble zal Ryelandt’s kamermuziek later opnemen.

Als kamermuziekrecital voor viool, cello en piano:
Daan De Vos, Hans Cammaert, Bart Meuris

Als kamermuziekrecital voor klarinet, cello en piano:
Greet Severens, Daan De Vos, Bart Meuris

Ryelandt componeerde meer dan honderd werken, waaronder boeiende kamermuziek. Sonaten voor viool en piano, cello en piano, enkele pianotrio’s en 3 werken voor klarinet en piano. Een verrassende bloemlezing, waarbij Franse invloeden bij het begin van de 20ste eeuw nooit veraf zijn.

Als solorecital voor piano:
Bart Meuris

Nocturnes, Pensées musicales en Préludes. Deze bladzijden behoren tot Ryelandt’s beste werk en ontstonden vanaf het tweede decennium van de 20ste eeuw. Indien u er belang in stelt, bezorgen we u een CD-opname met Ryelandt’s pianomuziek.

Project 2:
L’eau passe

Een poëtische evocatie naar ‘L’eau passe’, een bijzondere liedcyclus van de Gentenaar Norbert Rosseau op Franse teksten van Maurice Carême. Een ontmoeting tussen twee poëtische zielen. Een muzikale schildering, romantisch, schijnbaar naïef, maar geraffineerd van stijl, structuur en uitdrukking. Rosseau’s gebruik van moderne technieken en klanken speelt daarin een secundaire rol. Poëzie en originele muziek die de verworvenheden uit het verleden en experimenten tot de jaren ’50 combineert.
Een selectie uit dit op. 47 voor 2 stemmen en vier instrumenten. Vertaald en in scène gezet.

Het De la Haye – ensemble
Hans Cammaert, viool,
Frans Vos, altviool,
Daan De Vos, cello,
Bart Meuris, piano,
Jan Caals, tenor,
N.N. sopraan