Musici

JeongSun Goo

Bart Meuris

Bart-MeurisStudeerde piano bij pianist Urbain Boodts en bij de gekende pedagoog Jacques De Tiège. Hij legde zich ook toe op de muziektheoretische vakken onder leiding van Emmanuel Geeurickx, Jozef Van Looy en Claude Coppens.
Hij is actief als pianist van kamermuziek en als solist. Hij richtte het ‘De la Haye Ensemble’ op, een ensemble dat zich toelegt op muziek van de late 19de eeuw en op hedendaags werk. Naast een groot aantal bekendere kamermuziekwerken, bracht hij meermaals muziek van Belgische componisten zoals Joseph Ryelandt – waarvan hij muziek opname voor het label Toccata Classics, Londen – en Norbert Rosseau. Hij promoot ook hedendaagse componisten en creëerde  Wim Henderickx, Martin Valcke,… Hij creëerde werken van Wim Henderickx, Hannes Taljaard (Potchefstroom, Zuid-Afrika) Pieter Schuermans.
Hij schreef een essay over de nocturnes en preludes van Joseph Ryelandt en verzorgde opnamen voor BRTN en voor radio Klara. Voor het label Lanigran maakte hij een cd met Nocturnes en Preludes van Joseph Ryelandt.
Bart Meuris doceerde gedurende vele jaren piano en piano practicum aan Luca School of Arts, Campus Lemmens, Leuven en is er betrokken bij de afdeling internationalisering. Hij is ook een gewaardeerd leraar piano en begeleidingspraktijk aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans, Lier met een grote passie voor piano-onderricht en improvisatie aan het klavier.

Daan De Vos

Daan-De-VosSpeelt vanaf zijn vijfde jaar cello. Hij volgde lessen aan de Academie te Lier en studeerde cello bij Hilde Vertommen en Geert De Bièvre. Hij kreeg ook les van Edmond Baert. Hij studeerde aan het ‘Conservatoire Royal de Bruxelles’ in de klas van Marie Hallynck. Hij behaalde meerdere prijzen, zowel voor cello solo als voor kamermuziek. Zo verkreeg hij in 2004 de YoTaM (Young Talented Musician) beurs van de Vlaamse overheid ter ondersteuning van jong Vlaams muzikaal talent. Momenteel geeft hij les muzikale opvoeding in Berlaar en cellolessen in Booischot. Hij is lid van het kamerorkest La Passione en van meerdere kamermuziekgroepen. Sinds 2013 is hij ‘International Suzuki Teacher’.

Greet Severens

Greet-SeverensStudeerde klarinet aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen (W. Boeykens) en behaalde er de Eerste Prijzen voor klarinet en kamermuziek en het Hoger Diploma in beide disciplines. Zij studeerde tevens aan het California Institute of the Arts in de USA (M. Zukovsky) en gradueerde er als ‘Bachelor of Fine Arts’. Bovendien speelde zij in het symfonisch jeugdorkest van Los Angeles o.l.v. Zubin Mehta. Zij is laureate van de Tenutowedstrijd (1977) en van het Tromp-concours in Eindhoven (1980). Gedurende verscheidene jaren was zij lid van het Vlaams Kamerorkest van Brussel o.l.v. Arie Van Lysebeth. Zij concerteerde in Frankrijk, Duitsland, Nederland, USA, Rusland, Italië en uiteraard ook in eigen land. Als pedagoge wordt zij regelmatig uitgenodigd in het buitenland maar ook in eigen land verzorgt ze vaak kwaliteitsondersteuning bij amateurverenigingen. Sedert 1978 is zij docente klarinet en kamermuziek aan het Lemmensinstituut waar ze ook het klarinettenensemble dirigeert.

Frans Vos

Frans-VosIs docent aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het conservatorium te Mechelen. Hij behaalde de hogere diploma’s altviool en kamermuziek aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Brussel en Antwerpen en een licentie Germaanse filologie aan de K.U.Leuven. Op de concertpodia is Frans Vos te zien als altviolist in het Ensor-Strijkkwartet en als lid van verscheidene ensembles, zoals Anima Eterna, Ensemble Explorations, Het Kamerorkest en B’rock.