Musici

Het De la Haye Ensemble musiceert sinds een drietal jaren samen. Recent speelde het ensemble, in samenwerking met het Ensorkwartet, een geslaagd huldeconcert voor Wim Henderickx en brachten ze in Leuven de creatie van ‘Bowron Lake’ een compositie die Pieter Schuermans aan het De la Haye Ensemble opdroeg.

Hans Cammaert

Hans-CammaertStudeerde viool aan het Conservatorium van Antwerpen bij Dejan Mijajev en Fransis Reusens en verfijnde zijn vioolspelbij M. Destrubbe en U. Gorniak. Omdat hij van een rijk muzikaal leven houdt, verdiept hij zich graag in verschillende stijlen. Ook als Barok-violist is hij actief. Hij speelde in meerdere orkesten en kamermuziek-ensembles, zoals ondermeer ‘I Fiamminghi’, ‘Het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen’ en het Collegium Instrumentale Brugense’. Met dit laatste orkest crëerde hij als solist ‘Rapsodie’ voor viool en orkest van Martin Valcke. Hij concerteerde in de meeste Europese landen en in Japan. Hij is stichter en artistiek leider van het strijkorkest ‘Ensemble a’ en van het salonorkest ‘Elexir d’ Anvers’ en speelt in het ‘Kamerorkest Brugge’. Hij is leraar aan de academies van Lier en Hemiksem en was enkele jaren docent aan het Conservatorium van Antwerpen.

Bart Meuris

Bart-MeurisStudeerde piano bij pianist Urbain Boodts en bij de gekende pedagoog Jacques De Tiège. Hij legde zich ook toe op de muziektheoretische vakken onder leiding van Emmanuel Geeurickx, Jozef Van Looy en Claude Coppens.
Als pianist profileert hij zich als vertolker van kamermuziek en solowerken, met een grote belangstelling en inzet voor recentere muziek en ook voor werk uit onze eigen omgeving.
Hij richtte het ‘De la Haye Ensemble’ op, een kamermuziekgroep die klassieke en hedendaagse muziek naast en tegenover elkaar plaatst met oog voor meesterwerken en waardevolle ontdekkingen.
Bart Meuris vertolkte, naast een groot aantal bekendere kamermuziekwerken, meermaals muziek van Belgische componisten zoals Norbert Rosseau, August L.Baeyens, Wim Henderickx, Martin Valcke,… Hij creëerde werken van Wim Henderickx (Memento Mori voor piano), pianowerk en kamermuziek van Hannes Taljaard (Zuid-Afrika) en Bowron Lake van Pieter Schuermans, een werk opgedragen aan het De la Haye – ensemble.
Hij verzorgde opnamen voor BRTN en voor radio Klara. Voor het label Lanigran maakte hij een cd met Nocturnes en Preludes van Joseph Ryelandt. Hierover schreef hij ook een essay
Hij is docent piano aan het Lemmensinstituut te Leuven en is actief aan de Muziekacademie te Lier als leraar piano en begeleidingspraktijk. Zijn belangstelling gaat ook uit naar het onderricht van het improviseren aan het klavier.

Daan De Vos

Daan-De-VosSpeelt vanaf zijn vijfde jaar cello. Hij volgde lessen aan de Academie te Lier en studeerde cello bij Hilde Vertommen en Geert De Bièvre. Hij kreeg ook les van Edmond Baert. Hij studeerde aan het ‘Conservatoire Royal de Bruxelles’ in de klas van Marie Hallynck. Hij behaalde meerdere prijzen, zowel voor cello solo als voor kamermuziek. Zo verkreeg hij in 2004 de YoTaM (Young Talented Musician) beurs van de Vlaamse overheid ter ondersteuning van jong Vlaams muzikaal talent. Momenteel geeft hij les muzikale opvoeding in Berlaar en cellolessen in Booischot. Hij is lid van het kamerorkest La Passione en van meerdere kamermuziekgroepen. Sinds 2013 is hij ‘International Suzuki Teacher’.

Greet Severens

Greet-SeverensStudeerde klarinet aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen (W. Boeykens) en behaalde er de Eerste Prijzen voor klarinet en kamermuziek en het Hoger Diploma in beide disciplines. Zij studeerde tevens aan het California Institute of the Arts in de USA (M. Zukovsky) en gradueerde er als ‘Bachelor of Fine Arts’. Bovendien speelde zij in het symfonisch jeugdorkest van Los Angeles o.l.v. Zubin Mehta. Zij is laureate van de Tenutowedstrijd (1977) en van het Tromp-concours in Eindhoven (1980). Gedurende verscheidene jaren was zij lid van het Vlaams Kamerorkest van Brussel o.l.v. Arie Van Lysebeth. Zij concerteerde in Frankrijk, Duitsland, Nederland, USA, Rusland, Italië en uiteraard ook in eigen land. Als pedagoge wordt zij regelmatig uitgenodigd in het buitenland maar ook in eigen land verzorgt ze vaak kwaliteitsondersteuning bij amateurverenigingen. Sedert 1978 is zij docente klarinet en kamermuziek aan het Lemmensinstituut waar ze ook het klarinettenensemble dirigeert.

Frans Vos

Frans-VosIs docent aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het conservatorium te Mechelen. Hij behaalde de hogere diploma’s altviool en kamermuziek aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Brussel en Antwerpen en een licentie Germaanse filologie aan de K.U.Leuven. Op de concertpodia is Frans Vos te zien als altviolist in het Ensor-Strijkkwartet en als lid van verscheidene ensembles, zoals Anima Eterna, Ensemble Explorations, Het Kamerorkest en B’rock.